Om oss

Kassa er et boliglån fra Oslo Pensjonsforsikring, som er eid av Oslo kommune. Oslo Pensjonsforsikring har lenge tilbudt boliglån som et gode til ansatte i kommunen.

Med lanseringen av Kassa, åpner vi opp for at alle kan søke om boliglån med rettferdige og gode betingelser. Foreløpig kan du flytte ditt eksisterende boliglån, fra august åpner vi for finansieringsbevis og nytt lån.

I Kassa ønsker vi å gjøre boliglånet enkelt å forholde seg til, og at du skal være trygg på at du har en av markedets laveste renter på lånet ditt. Vi tar ingen gebyrer og du trenger ikke å forhandle om renten.

Hjemme hos Kristin på Sagene
Hjemme hos Kristin på Sagene

Lavest mulig rente med minst mulig innsats

Mange lånekunder betaler mer enn de burde, men i Kassa gjør vi ikke forskjell på folk. Hvilken rente vi kan gi deg er basert på hvor mye gjeld du har i forhold til hva boligen din er verdt. Vi plasserer deg i Kassa Small, Medium eller Large, der alle i samme kasse har lik rente. Rettferdig og enkelt.

Hos Tue på Grünerløkka
Hos Tue på Grünerløkka

Boliglån uten forhandlinger

Bilde av Truls i leiligheten sin.
Hjemme hos Truls på Fornebu

Kassa er et forhandlingsfritt boliglån. Fordi vi bare har tre boliglån og tre rentenivåer, slipper du å forhandle om bedre betingelser.

Etter hvert som du betaler ned lånet ditt, eller boligen din stiger i verdi, vil du få en lavere belåningsgrad. Du vil da kunne flytte over til en kasse med bedre rente. Sånn får du lavest mulig rente.

Bilde av hagen til Truls
Utenfor hos Truls på Fornebu

Slik beregner vi din rente

Kassa kommer i tre størrelser: Small, Medium og Large. Forholdet mellom boligens verdi og hvor mye lån du har på boligen din gir deg en belåningsgrad. Jo lavere belåningsgrad, jo lavere rente. Låner du for eksempel en million på en bolig til fire millioner, vil du ha en belåningsgrad på 25 %. Da er Kassa Small boliglånet for deg. Medium er for deg som må låne 60-75 % av det boligen koster og Large er for deg som må låne 75–85 % av det boligens verdi.

I 2023 åpner vi for fullt

I dag kan du kun flytte boliglån til oss. Når den komplette Kassa lanseres i løpet av året, vil du også kunne søke om finansieringsbevis.