FAQ

Hvem kan få lån i Kassa?

Alle kan flytte lånet sitt til Kassa. Fra august 2023 åpner vi for mellom og finansieringsbevis til alle.

Hva er renten i Kassa?

Hvilken rente vi kan gi deg er basert på hvor mye gjeld du har på boligen din, sett i forhold til hva boligen din er verdt. Dette er belåningsgrad og ut ifra belåningsgraden din plasserer vi deg i Kassa Small, Medium eller Large, der alle i samme kasse har lik rente.

Produkter (Belåningsgrad i parentes)

  • Small (0-60 %) Nominell rente: 3,80 %, effektiv rente: 3,87 %
  • Medium (60-75 %) Nominell rente: 3,90 %, effektiv rente: 3,97 %
  • Large (75-75 %) Nominell rente: 4,40 %, effektiv rente: 4,49 %

(Priseksempel Kassa Small: Nominell rente: 3,80%. Effektiv rente: 3,87 %, lånebeløp: 2 500 000 kr, nedbetaling over 25 år, rentekostnad: 1 376 417 kr, total kostnad: 3 876 417 kr. Kassa har ikke termingebyr.)

Dagens nominelle renter:

ProduktBelåningsgradRente
Large75-85 %4,4 %
Medium60-75 %3,9 %
Small0-60 %3,8 %

Hvordan regner jeg ut min belåningsgrad?

Belåningsgraden din regner du ut ved å ta ønsket lånebeløp og dele det på det boligen din er verdt. Eier du en bolig til fire millioner og du vil låne en million, vil du ha en belåningsgrad på 25 %.

Hva koster det å flytte lånet?

Vi tar ingen gebyrer for å flytte lånet ditt til oss, men du må betale tinglysingsgebyr til Statens kartverk.

Tinglysingsgebyr er et offentlig engangsgebyr du må betale til staten hvis du skal ta opp et lån med sikkerhet i eiendom. For å gi deg lån med sikkerhet i bolig må vi tinglyse et pantedokument som staten krever et gebyr for. Tinglysingsgebyret for pant i eiendom kommer an på hvilket type bolig du har, for eksempel selveier borettslagsbolig, fra 200–540 kroner.

Hvordan flytter jeg lånet mitt til Kassa?

Klikk på «Flytt lånet» og send oss en lånesøknad.

Vi ordner resten.

Må jeg bytte bank for å få lån i Kassa?

Det kan være slitsomt å bytte bank. Det slipper du hvis du søker lån hos oss. Kassa er ikke en vanlig bank og vi tilbyr kun boliglån. Du flytter kun boliglånet ditt og beholder kontoene i banken din.

Tilbyr dere fast rente?

Kassa tilbyr ikke fast rente, da du alltid vil få renten fra den kassa du plasseres i.

Tilbyr dere lånebevis/finansieringsbevis?

I dag kan du kun flytte boliglån til oss. Når den komplette Kassa lanseres i løpet av året, vil du også kunne søke om nytt boliglån, finansieringsbevis og mellomfinansiering.

Hvordan betaler jeg avdragene mine?

Vi sender deg eFaktura for avdragene dine og du kan opprette avtalegiro i nettbanken. De som ikke har sagt ja til eFaktura i banken sin vil få faktura per post og kan opprette avtalegiro eller eFaktura ved første betaling.